
מעבר לספקטרום - הפודקאסט שעושה יחסי ציבור למשפחות מיוחדות
איך אבחון אחד הוביל ליצירת הקהילה המשפיעה ביותר בתחום האוטיזם בישראל? מה שהתחיל כמסע אישי של אם לילד מיוחד, התפתח לתנועה שמשנה את השיח על אוטיזם בישראל, עם למעלה מ-50,000 האזנות ורשת תמיכה ארצית של הורים ואנשי מקצוע.
שלום, אני אנה אברהמי - אמא לילד מיוחד, מדריכת הורים ויועצת שינה, והמארחת של הפודקאסט. האבחון של בני לא רק שינה את חיי, אלא פתח בפניי דלת לעולם מדהים של כוחות, תובנות והזדמנויות.
ב"מעבר לספקטרום" תפגשו את המומחים המובילים בישראל - פסיכולוגים, מטפלים, אנשי חינוך ומומחים מתחומים שונים, כולל שיתוף פעולה ייחודי עם משרד הרווחה שמביא אלינו את הקולות המקצועיים העדכניים ביותר בתחום. לצדם, הורים אמיצים משתפים בסיפורים אישיים מעוררי השראה על ההתמודדות היומיומית.
מה שהופך את הפודקאסט שלנו למיוחד הוא השילוב המנצח של:
- ידע מקצועי מהשורה הראשונה
- סיפורים אישיים מרגשים
- טיפים פרקטיים להתמודדות יומיומית
- אווירה חיובית והומור שמאירים את הדרך
הצטרפו לקהילה הגלובלית שלנו, שמונה כבר אלפי מאזינים מכל העולם, ותגלו איך גם אתם יכולים למצוא את כוחות העל שבכם! הקהילה שלנו פעילה בקבוצת פייסבוק וקבוצת וואטסאפ תוססת, שם תוכלו לשתף, להתייעץ ולקבל תמיכה בכל שאלה או נושא.
רוצים לתמוך בהמשך היצירה שלנו ולאפשר לנו להגיע ליותר משפחות? אתם מוזמנים לתמוך בנו כאן:
מעבר לספקטרום - הפודקאסט שעושה יחסי ציבור למשפחות מיוחדות
פרק 44 : המרכזים למשפחות מיוחדות עם אסתי אליאס | מטה מינהל מוגבלויות, משרד הרווחה
בואו להכיר את האנשים המדהימים מאחורי תואר "עובדי רווחה" של משרד הרווחה, ואת העבודה סביב השעון למען משפחות לילדים עם מוגבלויות. אתם תהיו מופתעים לטובה - אני מבטיחה לכם! והפעם, מהמטה של מנהל מוגבלויות, אגף קהילה, שחושב גם על הרווחה של המשפחות המיוחדות - אסתי אליאס, תספר לנו על המרכזים למשפחות הפרוסים בכ -100 ישובים, שמטרתם לתמוך ולקדם את המשפחה
הפעם נתמקד בתוכניות והשירותים שמציע המשרד לקהילות השונות במדינה, במיוחד לאוכלוסיית המוגבלויות. אסתי, מומחית בנושאי מוגבלויות ושירותים חברתיים, מדגישה את החשיבות של הגישה הכוללנית והתמיכה הקהילתית לשיפור איכות חיי היחיד והמשפחה.
חשיבות השירותים החברתיים למשפחות ולילדים
הצטרפו אלינו כדי לחקור את החשיבות המהותית של שירותים חברתיים עבור ילדים וגם עבור משפחותיהם. גלו איך שירותים אלו משפיעים על התפתחות הילד, תפקוד המשפחה ועל הבריאות הכללית, במיוחד עבור משפחות מיוחדות. אנו מספקים תובנות מקצועיות ליצירת סביבה תומכת, עם דגש על התמיכה המותאמת אישית והקהילתית. שיחתנו כוללת טיפים מעשיים להתמודדות עם אתגרי השירותים החברתיים ודנה בתפקידים שונים של משרד הרווחה בקידום רווחת הילד והמשפחה.
טיפים ממומחה: אסתי אליאס על שירותים חברתיים ותמיכה קהילתית
אסתי משתפת בגישות טיפול ותמיכה שמשרד הרווחה מפעיל, כדי לעזור למשפחות ולילדים להשיג איכות חיים טובה יותר. אנו צוללים לדיונים על אסטרטגיות שירות ותמיכה, מתוך שילוב של עצות מומחים וסיפורים מהשטח, הפרק מטרתו לתמוך ולהשרות השראה להורים המנווטים במורכבויות של גידול ילדים במסגרות של שירותים חברתיים.
הפרק היה עשיר במידע חשוב ומעשי להורים ולמקבלי שירותים חברתיים. הוא כלל טיפים להתמודדות עם אתגרי השירותים החברתיים ושיפור איכות החיים של המשפחות והילדים. אסתי העניקה כלים והבנה מעמיקה למשתמשי השירותים החברתיים המעוניינים לשפר את מערכות התמיכה שלהם.
הנה לינק אודות המחקר ביחד עם הג'ונט - https://bit.ly/3WK7x8q
אל תחמיצו את הפרק המרתק הזה! האזינו עכשיו ושתפו עם חברים ומשפחה שיכולים להפיק תועלת מהמידע החשוב הזה.
האזינו ושתפו את הפרק
אם אתם מאזינים דרך Spotify, זכרו שתוכלו לכתוב תגובות ישירות תחת הפרק.
אם יש לכם שאלות או תגובות נוספות, אני זמינה לכם דרך
לשלוח הודעה לאנה - https://bit.ly/3tMBqre
קבוצה שקטה בוואטסאפ - https://bit.ly/3YNNUwy
עמוד אינסטגרם - https://bit.ly/3WXzMBQ @smartmamail
עמוד פייסבוק - https://bit.ly/3aL6yNv
00:00:02 אנה אברהמי
בוקר טוב אסתי מה שלומך?
00:00:03 אסתי אליאס
טוב בסדר גמור שמי אסתי אליאס, עובדת סוציאלית, עובדת במשרד הרווחה, מנהל מוגבלויות, אגף קהילה, אגף שמטפל, נותן שירות לאנשים שחיים בקהילה. התפקיד שלי כיום אני מנהלת תחום תוכניות, מפעל, משפחות בעבודת המחלקות לשירותים חברתיים.
00:00:28 אנה אברהמי
בואי תספרי לנו קצת רגע, מה זה המחלקות האלה? איך בנוי המשרד? כלומר כל התואר הטייטל הארוך הזה שאמרת כזה? בואי נתרגם אותו רגע לשפה של בני תמותה.
00:00:40 אסתי אליאס
אוקיי נכון צודקת. אז משרד הרווחה כאמור מטפל בעצם באוכלוסיות שונות במדינת ישראל. שירות שאנשים זכאים לו. ועל מנת שאפשר יהיה לתת את השירות בצורה הטובה ביותר יש מבנה ארגוני.
00:01:01 אנה אברהמי
בשביל שזה יהיה בשביל שזה יעבוד בשביל.
00:01:03 אסתי אליאס
שזה יעבוד. כן, שבעצם מנהלים במשרד שכל מנהל אמון על פיתוח שירותים ומתן שירותים. לאוכלוסייה מסוימת יש מנהל של אזרחים ותיקים, יש מנהל שנותן שירות, קוראים לו מנהל שירותים חברתיים ואישיים שנותן שירות למשפחות שנזקקות לשירותי הרווחה יש מנהל.
00:01:32 אנה אברהמי
מה שכולנו חושבים שכולנו שומעים משרד הרווחה אז זה בעצם מינהל. אסוציאציות שיש לכולנו בראש שזה כזה משפחות. סיכון וכן הלאה. אז זה בעצם רק מנהל אחד. יש עוד כמה מנהלים שהחיים על אוכלוסיות אחרות זה.
00:01:52 אסתי אליאס
לא.
00:01:52 אנה אברהמי
אותה אנשי.
00:01:53 אסתי אליאס
רווחה נכון, אבל אני רוצה להתייחס למה שאמרת מכיוון. שהסטיגמות שיש על העובדים הסוציאליים ועל מה עושים פה במשרד הרווחה. שזה רק משפחות בסיכון, זה קצה קצהו של העבודה שלנו, וגם בעבודה עם משפחות בסיכון המשרד. בונה תוכניות כדי לעזור למשפחות האלה, כמובן אם הם רוצות למעשה כל אזרח במדינת ישראל מתי שהוא בחייו יכול להזדקק לשירות כלשהו. כמו שאת רואה, יש השירותים מתפרסים על כל הגילאים, על כל סוגי האוכלוסייה. כמו שאמרתי אזרחים ותיקים, משפחות שנקלעו למצבי מצוקה. כרונים או תקופתיים. ואנחנו, שזה אנחנו שייכים למנהל מוגבלויות, מנהל שמטפל ונותן שירות לאנשים עם מוגבלויות. בגדול אוכלוסיית היעד של המנהל זה אנשים על על רצף האוטיזם. זה אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, אנשים. עם אנמכה קוגניטיבית, אנשים עם לקויות עם נכות מוטורית ומוגבלות מוטורית יותר נכון ואנשים עם מוגבלות חושית. וכשאני אומרת נתתי את הסקירה של כל האוכלוסייה הזאת, אז בעצם כל אדם כזה עם מוגבלות שציינתי יש גם משפחה. הוא שייך למשפחה והשירות בעצם ניתן לאדם ולמשפחתו.
00:03:34 אנה אברהמי
זה מה שכל מה שציינת עכשיו זה לא איזה שהוא מועדון אקסקלוזיבי שכל מישהו מאיתנו היה בוחר להיות חבר בו אבל עדיין זה לא אותו מועדון שצץ כמחשבה ראשונה. על כששומעים משרד הרווחה. אבל זה משהו שדיברנו על זה בפודקאסט הרבה וגם עם שוב זה אנחנו מקליטות בעצם כחלק משיתוף פעולה של הפודקאסט נוצר משרד הרווחה כי העובדים של משרד הרווחה מאזינים לפודקאסט שלנו וזה מאוד מאוד מרגש כשלעצמו. כלומר, זה שאתם גם בזמנכם הפנוי מאזינים וגם זה שאתם יצרתם יצרתם איתנו קשר ואתם רוצים. דרכנו להגיע לכל האנשים שמגיע להם הזכויות זה כשלעצמו. מרגש ומלבלב כבר שוחחנו על זה כמה פעמים, אבל זה לא זה בסדר. יש דברים שאפשר לחזור עליהם, אז בעצם עד כמה בבוקר בעבודה שלך היא לשפר את איכות החיים? של ילדים עם צרכים מיוחדים והמשפחות שלהם.
00:04:35 אסתי אליאס
נכון בין השאר כן מעולה.
00:04:40 אנה אברהמי
אז אתה אדם, אז אני אהיה אדם שעליו את חושבת ואת האדם שדואג לזה.
00:04:46 אסתי אליאס
ולכן גם אנחנו את אמרת קודם שזה מרגש אותך שעובדים סוציאליים, עובדי משרד הרווחה מאזינים לפודקאסטים שלכם. אז קודם כל זה גם עובדי משרד הרווחה וגם עובדים סוציאלים ברשויות שתכף אני אסביר מה התפקיד של כל אחד ואמרנו שנקדיש לזה גם פרק אחר, כי זה לא המוקד שלנו היום. אבל אני כן אומר שכדי. ללמוד ולדעת מה הצרכים שלך, מה הכאבים שלך, איפה אני יכולה לעשות תוכנית טובה יותר. מתאימה יותר, אני חייבת להקשיב לך כי זה שלמדתי עבודה סוציאלית באוניברסיטה זה יופי. אז למדתי את התיאוריות אבל אם לא נחבר אותם ולא נתחבר אנחנו אז יכול להיות שאנחנו נבחר תכנית איקס ואת צריכה בכלל תוכנית וויי. זו הסיבה שאנחנו מקשיבים וזה גם מעניין. אנחנו אוהבים את העבודה שלנו. וזה לא עבודה של 8 עד 4 זה עבודה של 24 7 מתוך בחירה וזה הסיבה שבין השאר אנחנו גם מאזינים לפודקאסטים האלה ואחרים.
00:05:59 אנה אברהמי
אנחנו נדבר על זה. על האירוע שלי כשהגעתי למחלקת רווחה של בת ים זה היה פשוט 100, 80 מעלות מכל מה שדמיינתי בראש. איך זה נראה? אמרנו שיש לנו הרבה נושאים לדבר עליהם, אבל חשוב ביותר אמרנו בואי נדבר על המרכזים למשפחות.
00:06:15 אסתי אליאס
וזה.
00:06:16 אנה אברהמי
בעצם שורות מאוד חשוב שמעט אנשים יודעים מהו.
00:06:20 אסתי אליאס
זה בעצם אחד השירותים שאנחנו פיתחנו במשרד הרווחה ביחד עם הג'וינט. שירות שנקרא מרכזים למשפחות, שירות שקיים כבר מאלפיים ושש התחיל. בשרות שמתפתח כל הזמן בהתאם לצרכים המרכזיים למשפחות. הוקמו לאחר שהתבססה ההבנה. שכמו שאמרתי קודם. זה שיש שירותים לאנשים עם מוגבלויות או לילדים עם מוגבלויות זה מאוד מאוד חשוב, אבל הילדים האלה הם לא גדלים על העצים, הם שייכים למשפחה יש מחיר כזה, יש מחיר לזה. במשפחה ילד עם מוגבלות לידה של ילד עם מוגבלות. די מפרה את האיזון במשפחה, לפחות בהתחלה. והמשפחות חוות משברים ברגע שילד מאובחן עכשיו אנחנו הבנו שזה כשאנחנו מדברים על משפחה, אנחנו מדברים על משפחה ביחד ואנחנו מדברים על חלקים ופרטים בתוך המשפחה. אם זה הורים, אחים, סבים בעצם.
00:07:40 אנה אברהמי
זה לכוד, וזה ליכוד והם כשלעצמם ביחד.
00:07:44 אסתי אליאס
ולכן התוכנית הזאתי בעצם תוכנית מאוד ייחודית. זה לא תוכנית שהיא טיפולית, זה לא תוכנית שעושה טיפול ונפגשת עם משפחה כזו או אחרת, אלה זה תוכנית שאנחנו קוראים לה תוכנית מעטפת, תוכנית קהילתית. שבעצם. נותנת מענה למספר. קשיים שהמשפחות מתמודדות.
00:08:12 אנה אברהמי
זה איזה שהוא מודל שאתם חשבתם עליו, כי עליו מצורך יש מודל כזה בחול שהתבססתם עליו. איך הגעתם בעצם להבנה הזאת שצריך איזה שהוא יחידה, משהו מובנה שמטפל במשפחה המיוחדת?
00:08:27 אסתי אליאס
אז המודל הזה בעצם התפתח לאורך השנים, המרכז הראשון שקם בארץ היה בעכו, בתקופת מלחמת לבנון השנייה. הגיעה תרומה גדולה ועלה צורך מאוד גדול של משפחות, של ילדים עם מוגבלויות בעכו. שאלה עוד יותר בתקופת המלחמה עכו מאוד סבלה, אז. במלחמת לבנון השנייה כנראה שגם היום ולא רק עכו. והוחלט כן והוחלט. באמת להתחיל שם. את הפרוייקט כאיזה שהוא פיילוט שהיה ביחד עם הג וינט. הפרויקט הזה בעצם לווה גם במחקר כדי ללמוד ולדייק את הצרכים במרכז הזה. בהמשך הוקמו עוד שתיים 10 מרכזים. ברחבי הארץ וכל 12 המרכזים האלה הוגדרו כפיילוט לצורך למידה. של המודל ודיוק במה בדיוק המודל יעסוק? איך הוא איך הוא יעשה את זה? איך הוא יענה בצורה הכי טובה לצרכים שעולים מהשטח כי יש המון המון צרכים וברור לנו גם שאי אפשר לתת מענה לכל הצרכים. אז בעזרת המחקר בעצם. בחרנו מספר תחומים שלהם המרכזים למשפחות נותנים מענה מספר תחומים. שעלו מתוך המחקר כתחומים שהכי חשובים למשפחות אני אגיד גם שהמחקר הזה. נעזר בעצם במחקר השתתפו משפחות. שנשאלו שלקחו חלק ונשאלו על על המידת. המענה שהמרכז נותן להם מידת המענה על הצרכים שלהם. אז בעצם שארבעה 4 נושאים מרכזיים. נמצאים בבסיס המענה, שזה מידע מתן מידע למשפחות, שזה מאוד מאוד מאוד חשוב, תיווך סינגור וליווי הליך מיצוי זכויות. כל הנושא של ייעוץ, עזרה ותמיכה, אבל במתכונת יותר קבוצתית וקהילתית. כל הנושא שאני דיברתי עליו קודם שהמענה הוא בעצם גם למשפחה כולה וגם לתוך למרכיבים בתוך המשפחה, אחים למשל. שבאמת עלה הצורך המאוד מאוד גדול של התייחסות מיוחדת לאחים כן שדי הולכים לאיבוד הרבה פעמים בתוך היום המאוד מורכב של המשפחות. המרכזים האלה רגע.
00:11:33 אנה אברהמי
אם אנחנו מדברים על זה במושגים של עולם, כאילו של הייטק וכן הלאה, אז בעצם המרכזים האלה היו כמו קבוצת בית היוזר בדקתם? ראיתם מה עולה? ואז על סמך זה המשכתם לפתוח כאילו כשפתחתם את המרכזים הבאים? אז כבר מראש מיקדתם את השירותים לפי הצרכים שמופו? ומה קרה עם המחקר הזה סתם שלהם?
00:11:55 אסתי אליאס
המחקר אפשר לקרוא אותו, הוא נמצא באתר של הג וינט של ישראל. מעבר למוגבלויות אפשר להיכנס. לדף שלהם ולקרוא אותו הוא מאוד מעניין. ואני ממצ. עכשיו אני אגיד גם שתחומי הליבה בעצם מתוך מה שאמרתי קודם, של הנושאים העיקריים. הוצאנו 7 תחומי ליבה שאלה התחומים שמרכזים למשפחות בכל הארץ עוסקים בהם. תכף אני אספר ככה יותר על איפה יש מרכזים, אבל בכל המרכזים יש את תחומי הליבה שהם קבוצות תמיכה וסדנאות, מתן מידע והנגשה שלו. פיתוח של קבוצת מנהיגות הורים רשותית. פעילויות פנאי והפגה לכל המשפחה. מתנדבים הפעלת מתנדבים, כמו למשל כל התוכניות של אם לאם משפחה. שכבר מה שנקרא ותיקה בתחום, מאמצת משפחה חדשה, הסברה ושינוי עמדות. מרכזיים למשפחות לוקחים בזה חלק מאוד משמעותי ברשויות. והשתלבות במערך החירום העירוני מאחר שהמרכזים למשפחה בעצם מכירים כמעט את כל המשפחות ברשות של מתקיימים. יש לנו היום כבר כמעט 100 מרכזים למשפחה. אם סיפרתי, סיפרתי שבאלפיים ושמונה כמה מרכז הראשון, ואחר כך עוד שתיים 10. אז היום אנחנו כבר נושקים למאה. והכוונה היא שלא תהיה רשות בארץ שלא יהיה במרכז כזה, כי אנחנו באמת שומעים פידבקים מהשטח על המשמעות. המאוד גדולה של המרכזים האלה למשפחות. גם.
00:14:01 אנה אברהמי
להשפעה בסופו של דבר העירונית.
00:14:04 אסתי אליאס
העירונית ופונות אלינו רשויות ומבקשות שנתקצב ונעזור להם להקים מרכזים כאלה.
00:14:12 אנה אברהמי
זהו, רציתי להגיד נגיד יש רשות כרגע שאין להם את זה.
00:14:16 אסתי אליאס
אם יש רק 100 אז ויש לנו בארץ 200 50 ומשהו רשויות אז עדיין יש רשויות שאין בהם. יש רשויות שיש בהם יותר ממרכז אחד רשויות שהן מאוד מאוד מאוד גדולות, עם שוני תרבותי מאוד גדול בתוך העיר. זה בעיקר בערים הגדולות ירושלים. תל אביב אשדוד אלה רשויות שיש להם יותר ממרכז אחד. אנחנו מקימים גם מרכזים אזוריים באשכולות ערים. אשכול זה מושג של משרד הפנים שמאגד מספר גדול של רשויות.
00:14:57 אנה אברהמי
אז בעצם אם מישהו מאזין לנו והוא הולך ובודק בעיר שלו והוא אומר אין מרכז למשפחה, אז מה שהוא צריך לעשות זה לגשת לרווחה ולהגיד אנחנו רוצים כזה, בוא נראה איך אנחנו האזרחים עוזרים לכם. שם יש רשות שבאה אליכם ואומרת אנחנו רוצים מרכז למשפחה, אתם אומרים, זה התנאים ואנחנו איתכם או שזה אתם מחליטים איפה אתם.
00:15:20 אסתי אליאס
להקים אז ככה קודם כל יש כמה מודלים של מרכזים זה לפי גודל הרשות אבל כעיקרון. השאיפה שלנו, כמו שאמרתי, שבכל רשות תהיה אלא שיש לנו גם מגבלות תקציב. והתקציב הוא הוא מוגדר. יש לנו רשימות המתנה בכל בכל מחוז. משרד הרווחה עובד לפי מחוזות. יש בארץ 4 מחוזות צפון, דרום מרכז וירושלים. בכל מחוז יש ממונה מחוזית בתחום של מוגבלויות והם אלה שעושים לנו את סדרי העדיפויות, הם בקשר עם הרשויות, הם יודעים את הצרכים. ואנחנו בעצם עובדים על פי רשימות שהם שולחות לנו. ורשימות המתנה. בגדול. כמעט כל רשות שמבקשת, מקבלת או באופן מיידי או לאחר מספר חודשים, שוב לפי התקציב עכשיו עוד דבר שחשוב לי להדגיש לגבי המרכזים למשפחות. כשאין צורך בלהיות מוכר ברווחה כדי לקבל את השירות הזה, פשוט צריך לברר איפה הוא קיים, אבל אם משפחה מעוניינת ולא יודעת אם קיים מוזמנים להתקשר או למוקד העירוני. או לשירותי הרווחה אין צורך להגיע, מה שנקרא לפתוח תיק.
00:16:56 אנה אברהמי
ון של הילד או משהו כזה.
00:16:58 אסתי אליאס
לא לא המרכזים מפרסמים את עצמם, הם מפרסמים את הפעילות שלהם הרבה פעמים הפעילות או לא עולה בכלל או. שגובים סכום סמלי אבל כן צריך להירשם, לפעמים יש פעילויות שהמספר הוא מוגבל אם זה טיול, אם זה קבוצת תמיכה אבל בהחלט. אפשר לפנות להירשם לפעילות כזו או אחרת, להיכנס לתוך קבוצות המנהיגות בתוך קבוצות המתנדבים. אפשר לתת, אפשר גם רק לקבל זה בסדר.
00:17:34 אנה אברהמי
ובעצם תני לנו דוגמאות מהארץ של דברים שקורים.
00:17:38 אסתי אליאס
אולי נתחיל דווקא באמת עם התקופה האחרונה שמאוד מאוד מאתגרת. תקופת מהשביעי לאוקטובר נכנסנו למצב מלחמה ומצבי חירום המרכזים למשפחות לקחו תפקיד משמעותי. ברשויות הם יצרו קשר עם המשפחות, עשו תוכניות הפגה. זה תקופה מאוד מאוד קשה כמו שאנחנו יודעים לכולם ועל אחת כמה וכמה למשפחות שיש בהם ילד עם מוגבלויות וצריכים להיות בבית ולא יכולים לצאת.
00:18:12 אנה אברהמי
טלוויזיה לחדר, כי אחרת היא תברח מהבית.
00:18:16 אסתי אליאס
כן, למשל, המרכזים למשפחה לא יכלו לפעול במתכונת רגילה, עברו למתכונת שאנחנו גם למדנו אותה בתקופת הקורונה. עם מישהו מהמאזינים זוכר מה זה. עברו למתכונת של הפעלה מרחוק, בין אם זה בחלוקה של ערכות לבתים, ערכות יצירה, ערכות ספורטעברו בין הבתים חילקו למשפחות. גם ביישובים שהיו מפונים המרכזים הגיעו המזה המרכזים הרבה פעמים העובדים הם תושבי אותה רשות, אז אני יכולה לתת דוגמה שמהדרום ישובים שפונו לאיזור ים המלח? המרכז עבר ביחד איתם והפעילויות התקיימו במרכזי הפע. כן היו מקומות, אני למשל באופקים הם יצאו לטיולים באזור ירושלים, להיות במקום- מטווח להתאוורר.
00:19:19 אנה אברהמי
יותר כיף כמו שסיפרת לי על הטיולים ועל האפוטותרפיה לאחר.
00:19:25 אסתי אליאס
בת ים, נכון?
00:19:27 אנה אברהמי
על תקופות שלום שבעצם לא רק לשרוד אלא גם.
00:19:31 אסתי אליאס
בתקופות רגילות, המרכז, כשהוא פועל בתקופות שגרה. אז כמו שאמרתי קודם, יש גם פעילויות הפגה. אם זה למשל ימים או או יומיים להורים. כדי שהם יתאווררו יומיים באיזשהי באיזשהו מקום של סדנאות וקצת ככה מקום שנותן אוויר זה יכול להיות בקבוצות תהליכיות. פעילויות לאחים באמת כמו שסיפרתי לך על למשל דוגמה כן יש הרבה דוגמאות אבל דוגמה. מיני רבות של קבוצת פוטותרפיה שעשינו אני שעשינו בבת ים, שהיא הייתה מיועדת לאחים של הילדים עם המוגבלויות, בחלקם זה היה ביחד עם הילדים, עם המוגבלויות, עם האחים שלהם. קבוצה נהדרת שהסתיימה בתערוכה בבניין העירייה. חודש רשויות שמפעילים משחקיה מונח שמגיע אליה גם איש מקצוע, אם זה מרפאה בעיסוק למשל, יש משחקים. להשאלה, שהמשפחה יכולה לקחת את המשחק כמו ספריה של משחקים, כשיש איש מקצוע שגם מנחה ומסביר מסביר למשפחה איך לשחק במשחק באמת השמיים הם הגבול. זה שהרשויות מפעילות את המרכזים באופן ישיר אז ברשויות אתם מכירים טוב את המשפחות. שיושבות הרשות וזה שיש קבוצת מנהיגות שמדייקת עוד יותר את הצרכים הם בוחרים ביחד את התכנית. בוחרים ביחד את הפעילויות.
00:21:15 אנה אברהמי
אני אגיד לך דוגמה, אני חושבת שזה אתם כן קשורים לזה. אני לא בטוחה במאה% אבל נגיד בערד בספריה העירונית אפשר לקחת להשכרה משחקי נינטנדו אוקיי בתל אביב לא אגב או לפחות לא בספריות ליד הבית שלי. אבל העניין הזה שאמא יכולה ללכת לקחת משחק, לתת לילד לשחק נמאס לו ללכת להחליף ולא לקנות כל פעם משחק. 300 ש"ח רק העובדה הזאת יכולה לשפר איכות חיים של כל המשפחות בעיר, כי בעצם זה סכומי עתק שלהורים לילדים מיוחדים גם ככה אין כי הכל מושקע בטיפולים.
00:21:57 אסתי אליאס
נכון נכון זה גם דוגמה ופה המקום של המרכז למשפחה הוא בעצם גם להוות איזשהו קבוצת כוח בעצם המשפחות האלה. שמקבלות את השירות במרכז בונות בעצם קהילה מאוד מאוד חזקה. זה לא כל משפחה בנפרד צריכה להתמודד עם העניינים שלה בתוך עצמה. נוצרת קהילה מאוד חזקה שיכולה לבוא בבקשות. ובתביעות. לרשות. ועם כוח הם כוח מתוך המרכזים האלה מתוך הקבוצות האלה לפעמים יש גם ממש אנשים שלוקחים את זה עוד צעד קדימה. אני יכולה לתת דוגמה גם כן מאיזה שהיא רשות שהיא, אמהות שהיו חלק מהקבוצת המנהיגות בסופו של דבר היום הם חברות מועצה באותה עיר. אז הכוח שמקבלים כקהילה. כאשר כאשר המשפחות הם כשהם לבד אז הם מאוד מודרות גם. והכוח הזה בעצם מייצר מייצר יכולת השפעה על תהליכים בעיר, על קבלת החלטות. על סדרי עדיפויות שהעיר שאותה רשות בוחרת.
00:23:23 אנה אברהמי
איזה מקסים יש לך עוד דוגמאות כאלה? יש איזה שהוא? אין לכם איזה שהוא מקום שמאגד את כל הדוגמאות האלה ואת כל הסיפורים הלדרים האלה? זה נגיד חסר, את מבינה, כשמתחילים שיחות על אותויזם וכן הלאה והאמא המודאגת ומשוגעת מדאגה נכנסת לאינטרנט, היא רק קורה. דברים שליליים לא קורה, דברים כאלה לא קוראת את כל המקומות של כאילו למנף את זה למשהו טוב, לעשות את זה, כלומר שזה לא הכל עכשיו, החיים נגמרו.
00:23:53 אסתי אליאס
אז עוד פעם אני מזמינה כל אחד שמקשיב לנו. וגם תספרו לחברים שלכם. להיכנס. לפרסומים ברשות שלכם או להרים טלפון מחלקה לשירותים חברתיים או למוקד העירוני ולשאול האם יש מרכז למשפחות. אני חושבת שכל אחד שיכנס וייקח חלק בפעילויות רק ירוויח. יש רשויות של המרכז למשפחות יש גם דף פייסבוק או דף אינסטגרם. לא כולם. וכן, יש רשויות שבאמת גם מאגמות את כל. הפעילויות ואת כל התדריכים וכל מיני דברים שהם עשו לאיזה שהוא משהו ויש כאלה ששוב כל רשות, כל מרכז ברשות קצת שונה. אבל כמו שאמרתי יש את התחומי הליבה שבדרך כזו או אחרת כל מרכז צריך לתת מענה על פי התחומים האלה.